Over en contact

Het doel van deze website is om kennis en ervaringen van patiënten en behandelaars over diabetes uit te wisselen. In de praktijk blijken vele patiënten door veranderingen in voeding en beweging hun afhankelijkheid van insuline en geneesmiddelen te kunnen verminderen of soms zelf helemaal zonder te kunnen. Het wetenschappelijk onderzoek gaat per definitie (te) langzaam. Daarnaast duurt het gemiddeld 15 jaar voordat de nieuwste inzichten door een meerderheid van de artsen toegepast worden.
Door ervaringen van patiënten en behandelaars te delen is het wellicht mogelijk om in vele gevallen de vreselijke complicaties van diabetes te voorkomen. Ook zonder exact tot in detail te weten hoe de onderliggende mechanismen werken is het mogelijk op basis van ervaringen empirisch een betere “behandeling” vast te stellen.

koen3Mijn naam is Koen Lim. Ik ben van jongs af aan al bezig geweest met gezondheid. Daarom heb ik ook geneeskunde gestudeerd. Na mijn studie geneeskunde ben ik onder andere manager geweest van de baby- en klinische voeding van Friesche Vlag. Sinds 2003 doe ik onderzoek en adviseer ik artsen, zorginstellingen, zorgverzekeraars en overheidsorganisaties over de organisatie van de zorg.
Enige tijd geleden kwam ik een wetenschappelijk artikel tegen waarin werd beschreven hoe de symptomen van diabetes zijn om te keren door een laag calorisch dieet. Nu is het in de gezondheidszorgwereld al jaren bekend dat diabetes een groot probleem is dat in aantallen patiënten ieder jaar flink stijgt. Dus dit artikel triggerde mij om verder onderzoek te doen naar het onder controle krijgen van diabetes. Ik kwam veel onderzoeken en informatie tegen die op een aantal punten overeenkomen, maar die ook vaak tegenstrijdig zijn. Zoals vaker voorkomt in de medische wereld is hier ook sprake van “scholen”, artsen met een vaste overtuiging dat zij het bij het rechte eind hebben, en die daarom ook niet openstaan voor andere zienswijzen.
Via deze site wil ik de resultaten van mijn onderzoek bekend maken en zowel artsen als patiënten uitnodigen om hun ervaringen te delen, zodat we naast de resultaten van wetenschappelijke onderzoeken steeds beter inzicht krijgen in de factoren die diabetes bepalen. Samen zoeken naar een oplossing.

U kunt mij bereiken via:

e-mail: koen.lim@diabetesgezond.com

Telefoon: 084-8773346

One thought on “Over en contact

  1. Beste Koen,

    Met veel interesse heb ik jouw video filmpjes op youtube bekeken en ik moet zeggen dat ik laaiend enthousiast ben. Ik ga dit programma volgen en mijn diabetes verpleegkundige is bereid mij hierin te ondersteunen. Als dit werkt dan vind ik dat jij een lintje verdient!

    Met vriendelijke groet,

    Jacqueline Wouters

Comments are closed.